Presentació de prototips i clausura del Programa Rural 100 a les comarques de la Segarra i el Solsonès


El passat dijous 12 de desembre es van fer les presentacions dels prototips dels emprenedors que han participat en el Programa Rural 100 a les comarques de la Segarra i el Solsonès, a l’edifici Seminari del CTFC a Solsona.

Durant aquesta presentació, nou emprenedors van exposar els seus prototips de negoci davant d’una vintena de convidats amb l’objectiu de rebre aportacions per tal de millorar i adaptar al màxim els seus projectes a la realitat del territori i a les característiques del mercat.

Una vegada finalitzades les presentacions, es va dinamitzar un debat obert entre les persones emprenedores i les assistents, en el qual es van poder respondre dubtes i fer aportacions a cadascun dels negocis.

La sessió va posar el punt i final al programa Rural 100 realitzat a ambdues comarques d’ençà que es va donar el tret de sortida al mes de maig d’enguany i on han participat una vintena d’emprenedors amb projectes molt diversos.

S’han realitzat amb èxit els dos seminaris del Programa Rural 100 a la Val d’Aran

Els dies 9, 10 i 21 i 22 d’octubre s’han realitzat els dos seminaris del Programa Rural 100 a la Val d’Aran. Els participants es van reunir a l’Hotel Peña de Pònt d’Arròs per treballar en els seus negocis de la mà de l’equip del CEDRICAT.

Durant el primer seminari, que va tenir una durada de dos dies, els assistents van ser formats en temes entorn l’emprenedoria i van poder practicar eines estratègiques com el mètode Lean Startup o l’eina Canvas del Business Model Generation.

En el segon seminari, de també dos dies de durada, els participants van comptar amb la col•laboració del consultor Josep Maria Corbinos, actualment coordinador de la Xarxa Agrosocial a la Fundació CatalunyaCaixa i exdirector general de la Cooperativa “La Fageda”, el qual va exposar conceptes d’orientació estratègica i va fer una anàlisis crítica dels models de negoci dels participants. A partir d’aquestes aportacions els participants van poder avançar amb els mètodes i eines apresos durant el primer seminari

El seminari ha estat un espai per a la creació de xarxa entre les persones emprenedores, que han pogut exposar les seves idees de projecte, treballar-les i madurar-les mitjançant l’intercanvi d’opinions, experiències i coneixements de totes les persones assistents.

La segona fase del programa és l’assessorament individualitzat fins a principis de l’any 2014 i combinarà el treball telemàtic amb trobades. La propera trobada amb els participants del programa es realitzarà durant el mes de novembre.

Entrada 2 – Bloc creo