1. De què parlem quan parlem de model de negoci?

A vegades, es fan servir les expressions idea de negoci, model de negoci i pla d’empresa com si fossin el mateix. Per a nosaltres, són conceptes totalment diferents, relacionats, però diferents. Distingim-los, doncs. Si vols saber la diferència clica aquí.

2. Construint un model de negoci per a la teva idea

Si ja tens la idea, ara és l’hora de definir el model de negoci. Per ajudar-te, treballarem amb un joc de nou blocs desenvolupat per Alexander Osterwalder i Yves Pigneur al seu llibre Business Model Generation . Cadascun d’aquests blocs es centra en un aspecte fonamental de qualsevol negoci. El conjunt dels nou blocs ha de definir un model coherent.

Treballarem amb dues eines: la pissarra i el qüestionari. La pissarra serveix per treballar la visió de conjunt, la interrelació entre els diversos blocs i el qüestionari per aprofundir en el contingut de cadascun del blocs. És convenient treballar amb ambdues eines a la vegada, tal com fa el pintor, que s’allunya del quadre que està pintant per copsar-ne millor l’efecte general, i després s’hi acosta per fer les pinzellades de detall, i va repetint el procés fins a arribar a exclamar “això és el que volia!”.

Pots construir el teu model de negoci pel teu compte, o bé mitjançant el nostre servei personalitzat de tutoria. Si et decideixes per aquest servei, rebràs l’assessorament d’un professional que t’acompanyarà i t’ajudarà a crear el teu propi model de negoci mitjançant la pissarra interactiva i el qüestionari. Si vols més informació sobre aquest servei, clica aquí.

La pissarra

El qüestionari

Comentaris tancats.